Categorieën
Pagina

Blijf nieuwsgierig, blijf leren

Bekijk het leeraanbod van Rijkswaterstaat en ProRail

Om de medewerkers van Rijkswaterstaat en ProRail voor te bereiden op de Omgevingswet wordt voor hen een uitgebreid leeraanbod ontwikkeld.

Samen denken we na welke kennis en skills de verschillende experts binnen onze organisatie straks nodig hebben om met de Omgevingswet aan de slag te gaan. Op deze pagina’s krijg je een indruk van ons leeraanbod.

Leerprogramma Rijkswaterstaat

Veel collega’s hebben de e-learning ‘Kennismaking met de Omgevingswet’ al gevolgd. Er komt dit jaar nog veel meer aanbod om je kennis te vergroten. Dit aanbod blijven we continu uitbreiden. Het huidige aanbod vind je altijd op het intranet. Uit het aanbod kun je specifieke selecties maken voor jouw rol. Bekijk in onderstaand schema het beschikbare aanbod en het aanbod dat we nog aan het ontwikkelen zijn.

E-learning Kennismaking met de Omgevingswet

Speciaal voor medewerkers van Rijkswaterstaat die kennis willen maken met de Omgevingswet is een e-learning ontwikkeld. Heb je je nog niet verdiept in de Omgevingswet? Wil je graag snel een overzicht krijgen wat deze wet inhoudt en hoe deze mogelijk jouw werk raakt? Met deze e-learning ben je in één uur op de hoogte. RWS-medewerkers beoordelen de E-learning gemiddeld met een 7.8.

Na deze E-learning weet je:
  • De letter en de bedoeling van de Omgevingswet
  • De basis over de instrumenten en veranderende bestuurlijke verhoudingen
  • De betekenis van de komst van de Omgevingswet voor het werk van Rijkswaterstaat

Een greep uit de reviews

Ik dacht al iets te kennen van de omgevingswet, maar na deze module is mij duidelijk dat het meer is dan wat ik dacht.

Een prima eerste kennismaking. Verdieping zal zeker nodig zijn in de toekomst.

De combinatie van theorie + vragen + antwoorden + extra uitleg vond ik goed, dat je meteen even echt moet bedenken of je het wel weet i.p.v. het alleen maar gelezen te hebben.

Zelf de E-learning doen en werk je bij Rijkswaterstaat?

Ga naar het Leerportaal van IenW. Na inloggen zoek je op ‘kennismaking Omgevingswet’ om de module te vinden.

‘Stap voor stap jezelf verdiepen’

Sandra de Waal is jurist bij Rijkswaterstaat. Door de provincie Zuid-Holland werd zij gevraagd als trainer voor een interbestuurlijk leertraject over de Omgevingswet in haar regio. Haar eerste leertip: ‘begin jezelf er stapsgewijs in te verdiepen; er komt steeds meer leermateriaal beschikbaar, dus het is een goed moment om te starten.’ Lees alle tips van Sandra.

ProRail

Om onze collega’s te ondersteunen bij de voorbereiding op het werken met de Omgevingswet heeft ProRail een divers opleidingsplan ontworpen. Vanuit dit plan zijn verschillende online workshops, e-learnings en opleidingen opgezet. Deze zijn voor ProRail-collega’s te vinden op onze online-omgeving voor opleidingen over de Omgevingswet bij ProRail. De komende maanden wordt het aanbod verder aangevuld, houd onze online-omgeving in de gaten!

Stel jezelf de vraag wat je ervan weerhoudt om samen een beter plan te maken?

Eric Westerhuis werkt als omgevingsmanager bij ProRail. Hij maakt deel uit van een team dat werkt aan de implementatie van de Omgevingswet. Zijn focus ligt op het inzichtelijk maken van de participatieverplichtingen. Met een speciaal hiervoor ontwikkeld webinar verspreidt hij die inzichten door zijn organisatie. Eric’s eerste tip: ‘stel jezelf de vraag wat je ervan weerhoudt om samen een beter plan te maken.’ Lees alle tips van Eric .

Ben je benieuwd wat er nog meer voor leeraanbod is?

Kijk dan eens op aandeslagmetdeomgevingswet.nl

De nieuwste artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Laat je mailadres hieronder achter!

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

De nieuwste artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Laat je mailadres hieronder achter!

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Één reactie op “Blijf nieuwsgierig, blijf leren”

Wij kunnen ook van jou leren. Deel je tips of reactie op dit verhaal.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *