Digitaal Leerplatform Omgevingswet: hoe zat het ook alweer met de Omgevingswet?

We hebben allemaal op een andere manier met de Omgevingswet te maken. Daarom is het fijn dat er een breed leer- en ontwikkelaanbod beschikbaar is voor alle doelgroepen. Zo kan iedereen zich voorbereiden op het werken met en in de bedoeling van de Omgevingswet. Maar zelfs als je goed voorbereid bent, kun je in je werk situaties tegenkomen waarin je denkt ‘hoe zat het ook alweer?’. Het antwoord op die vraag en nog veel meer andere vragen vind je op het Digitaal Leerplatform Omgevingswet (DLO).

Wat vind je op het DLO?

Verschillende collega’s hebben meegeholpen bij het verzamelen van informatie en kennis voor op het DLO. Je leert dus van collega’s uit de praktijk. Het unieke sellingpoint van het DLO is ‘just in time, just enough’. Daarom is de informatie verwerkt in korte teksten, filmpjes en infographics. Zodat je tijdens je werk snel op jouw PC, laptop of telefoon de benodigde informatie kunt vinden over thema’s die passen bij jouw werk. Hieronder zie je daarvan een voorbeeld.

Die informatie bestaat uit themagerichte onderwerpen, doelgroepgerichte onderwerpen en hyperlinks naar andere informatie. Onder de themagerichte onderwerpen staat informatie over thema’s van de Omgevingswet speciaal gericht op Rijkswaterstaat. Bij de doelgroepgerichte onderwerpen leer je wat de Omgevingswet betekent voor jouw werk. En de hyperlinks naar andere websites bieden extra informatie over onderwerpen waar je nog meer over wil weten.
Daarnaast blijven collega’s voortdurend bezig met het aanleveren van nieuwe informatie.

Neem snel een kijkje

Benieuwd geworden naar welke handige informatie er voor jou op het DLO te vinden is? Wacht dan niet langer en kijk meteen op het Digitaal Leerplatform Omgevingswet!

Ben je als vergunningverlener bevoegd gezag voor deze wateractiviteit? Je weet dat het in het Bal staat, maar wat is specifiek voor RWS?
Door in de zoekfunctie de woorden ‘Bal’ en ‘vergunningverlening’ in te vullen, vind je de pagina’s waarin hierover informatie staat.

Je hebt een vraag over de beleidsnotitie ruimtelijke kwaliteit: welke plannen zijn voor ons beperkingengebied relevant om in ons beleidsdocument rekening mee te houden?
Ga via je telefoon naar het DLO. Als je in de zoekfunctie ‘NOVEX’ invult, zie je de pagina over NOVEX en kun je met 2 klikken het betreffende NOVEX-gebied aanklikken. Daar vind je de plannen!

De nieuwste artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Laat je mailadres hieronder achter!

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

De nieuwste artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Laat je mailadres hieronder achter!

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.