EHBOw, voor al je vragen over de Omgevingswet

Met de komst van de Omgevingswet verandert er het nodige voor veel medewerkers van Rijkswaterstaat. Speciaal voor RWS-specifieke vragen over de nieuwe wet, kunnen collega’s vanaf nu terecht bij het EHBOw-loket van Rijkswaterstaat.

Het is zover! De Omgevingswet komt eraan. Met het koninklijk besluit is de datum van de inwerkingtreding van de wet vastgesteld op 1 januari 2024.

Oké, we hebben dus nog even tot we er écht mee aan de slag gaan. Maar het belang om ons goed voor te bereiden wordt nu wel veel concreter. Veel van ons zullen de impact van de nieuwe regelgeving ervaren in hun werk. Ook al in de komende maanden.

Vragen over de Omgevingswet

Geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Heb je een Omgevingswet-vraagstuk? En weet je niet waar in de organisatie je terecht kunt met die vraag? Dan kun je vanaf nu contact opnemen met het EHBOw-loket via 088–7977102 of informatiepuntwvl@rws.nl.

Ja precies, EHBOw. Eerste Hulp Bij Omgevingswet. Een helpdesk, uitgerust met een front- en backoffice, speciaal voor Omgevingswetvraagstukken in de RWS-context. EHBOw heeft alle benodigde (specialistische) kennis in huis om jouw vragen over de nieuwe wet te kunnen beantwoorden.

Informatie toegankelijker maken

Het EHBOw-loket benut de vragen die binnenkomen, en vooral de reacties hierop, trouwens ook om de Omgevingswet-informatie uit te breiden en beter toegankelijk te maken. Zo zorgen we er samen voor dat we op 1 januari 2024 klaar zijn voor de Omgevingswet.

De nieuwste artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Laat je mailadres hieronder achter!

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

De nieuwste artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Laat je mailadres hieronder achter!

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.